Blog

Her vil jeg blogge uhøjtideligt om stort og småt primært om mit arbejde som fotograf. The blog will only be in Danish. Sorry, but you can always use Google Translate ;-) It might not make sense, but at least it's entertaining.

Interview med Jeppe Nybroe

I fredags var jeg i Nordsjælland, hvor jeg sammen med en journalist mødte Jeppe Nybroe, der weekenden forinden var kommet hjem fra Syrien. Her havde han siddet 28 dage som gidsel. Et ophold, der helt åbenlyst har påvirket ham. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har set en mand, der var så rystet. Efterfølgende har der været debat om, hvorvidt Jeppe burde have stået frem eller ej med sin historie. Jeg har dyb respekt for en mand, der tør stå frem og være sårbar. Hvor lang tid der går før Jeppe får en nogenlunde normal hverdag igen, ved jeg ikke, men jeg håber, at han kommer ovenpå og får bearbejdet de oplevelser, han har været ude for.

Vi havde kun lidt under et time til at lave interview og billeder. Jeg skulle både lave video og stills, der efterfølgende skulle redigeres på meget kort tid. Jeppe var blevet interviewet af andre medier før os, og klokken 16.30 kom vi til som de sidste i rækken. Interviewet var klausuleret til 18.30, dvs. det måtte først offentliggøres kl. 18.30. Vi havde derfor mindre end en time til at redigere og sende video og stills. Redigeringen foregik derfor på bagsædet af min bil imens journalisten Carsten sad på forsædet og skrev artiklen.

Jeg havde ca. 45 minutters video, der skulle redigeres ned til fire minutter. Under interviewet tænkte jeg over, hvilke sekvenser jeg kunne bruge i det endelige klip. Derfor kunne jeg redigere videoen på under 10 minutter bagefter. Hvis jeg havde haft mere tid, kunne jeg helt sikkert have pudset den mere af, men tiden taget i betragtning synes jeg, den er blevet god og opsummerer en del af Jeppes oplevelser.

Du kan se videoen på Ekstra Bladets hjemmeside her

Jeppe Nybroe i huset, hvor interviewet foregik.

Jeppe Nybroe i huset, hvor interviewet foregik.