Blog

Her vil jeg blogge uhøjtideligt om stort og småt primært om mit arbejde som fotograf. The blog will only be in Danish. Sorry, but you can always use Google Translate ;-) It might not make sense, but at least it's entertaining.

På svampejagt med bandet Spids Nøgenhat

I onsdags var jeg ude og fotografere bandet Spids Nøgenhat i forbindelse med udgivelsen af deres nye album 'Kommer med fred', der udkommer d. 21. oktober 2013. Bandet er opkaldt efter den stærkeste hallucinogene svamp, der findes i Europa. En svamp medlemmerne er ret begejstrede for.

Idéen med billederne var oprindeligt, at de skulle på svampejagt. Vi havde talt om at tage til Værløse, da der angiveligt skulle være bedre muligheder for at finde svampen Spids Nøgenhat. Desværre var vi lidt sent på den i forhold til det svindende lys, da vi mødtes på Frederiksberg kl. 17.30. Der ville derfor være helt mørkt, før vi kom til Værløse midt i myldretrafikken.

Forsanger Uffe Lorenzen, der tidligere bl.a. har været forsanger i Baby Woodrose, og resten af drengene kom derfor med ud på Tippen i Sydhavnen, hvor jeg skulle fotografere dem. Efter jeg hørte om deres begejstring for svampe og havde lyttet lidt til deres syrerock, der trækker tråde tilbage til bands som Røde Mor, tænkte jeg, at jeg ville prøve at lave et lidt mere psykedelisk billede med lang lukketid, der bedre repræsenterede dem og deres musik.

Jeg tog en del billeder, hvor de kiggede efter svampe, men de fungerede ikke helt. Derfor valgte jeg også at skyde nogle billeder, hvor de kiggede mere direkte ind i kameraet. Til sidst tog jeg et helt straight bandbillede af dem, hvor de alle sammen stod stille.

Vi havde det sjovt, og både bandet og jeg er glade for resultatet.

Nederst kan du se deres video 'Lolland Falster' fra det kommende album.

'Lolland Falster' fra Spids Nøgenhats nye album 'Kommer med fred', der udkommer d. 21. oktober 2013.