Blog

Her vil jeg blogge uhøjtideligt om stort og småt primært om mit arbejde som fotograf. The blog will only be in Danish. Sorry, but you can always use Google Translate ;-) It might not make sense, but at least it's entertaining.

Royalt næsepilleri og sovende politikere

Folketinget åbner normalt den første tirsdag i oktober måned. I år var jeg med til dækningen af den traditionsrige åbning, der bl.a. bliver overværet af de kongelige og et massivt presseopbud. Jeg stod skulder til skulder med andre fotografer ved trappen op til folketingssalen. Som du måske kan fornemme af videoen var der en summen af liv. Foruden en masse fotografer var der et par tvstationer, der havde travlt med at interviewe politikere og kommentere på begivenhedernes gang. Jeg overhørte en samtale mellem to journalister, der fortalte at der var nogle skolepiger, der havde overnattet udenfor for at komme ind til åbningen.

Under statsministerens åbningstale sidder fotografer og journalister i Presselogen, der består af to rækker stole med borde i højre side af salen. Der er virkelig fyldt op af mennesker, da pladsen er begrænset. Øverst i venstre side af salen sidder bl.a. de kongelige og repræsentanter for Færøerne og Grønland.

Her kan du se, hvad der også sker til Folketingets åbning. Jeg var lidt forundret over, at hverken politikere eller Prins Joachim var lidt mere bevidste om, at dette er dagen, hvor der er flest fotografer tilstede i Folketinget. Jeg har intet imod hverken Birthe Rønn Hornbech eller Prins Joachim, men jeg havde svært ved ikke at synes, det var sjovt, at de sad og sov, pillede næse og gik på Facebook foran presseopbudet.

01-10-13_EB Folketingets aabning_00538.jpg
Statsminister Helle Thorning Schmidt (S) 

Statsminister Helle Thorning Schmidt (S) 

Birthe Rønn Hornbech (V)

Birthe Rønn Hornbech (V)

Facebook

Facebook

Mediecirkus ved trappen

Mediecirkus ved trappen

Peter Skaarup (DF) 

Peter Skaarup (DF) 

Annette Vilhelmsen (SF) gøres klar til tv.

Annette Vilhelmsen (SF) gøres klar til tv.