Blog

Her vil jeg blogge uhøjtideligt om stort og småt primært om mit arbejde som fotograf. The blog will only be in Danish. Sorry, but you can always use Google Translate ;-) It might not make sense, but at least it's entertaining.

Terrorangreb i Tunesien

Blomster og kort på stranden i Sousse, hvor angrebet fandt sted

Blomster og kort på stranden i Sousse, hvor angrebet fandt sted

Omkring middagstid fredag d. 26. juni begik 24-årige Seifeddine Rezgui et forfærdeligt terrorangreb på stranden i Sousse, Tunesien. Han skød og dræbte sagesløse, der intet kunne stille op mod kuglerne fra hans AK47.

Kl. 17 stod jeg i Københavns lufthavn sammen med en journalist fra Ekstra Bladet. Omkring midnat nåede vi frem til Tunis, Tunesiens hovedstad. Med os i flyet var en masse andre pressefolk.

Efter flere timers ventetid på vores chauffør og fixer (lokal hjælper) kunne vi endelig begive os ud på den ca. 150 kilometer lange tur mod Sousse. Byen hvor angrebet fandt sted.

Kl. 5.30 landede mit hoved på en dejlig blød pude på vores hotel. 6.30 ringede vækkeuret.

Vi ankom til Riu Imperial Marhaba Hotel kl. 8 samtidig med, at en fyldt turistbus forlod stedet. Det var det hotel, der blev angrebet. De sidste turister havde netop forladt hotellet. Oprydningsarbejdet var i gang. Der var godt pakket med pressefolk ved hovedindgangen, hvor en lang række tv-stationer havde stilt sig op.

Presseopbud ved Riu Imperial Marhaba Hotel

Presseopbud ved Riu Imperial Marhaba Hotel

Nede på stranden var der også pressefolk og nysgerrige turister stimlet sammen ved området, hvor angrebet fandt sted. Strandstole var brugt som improviseret afspærring. Indenfor afspærringen virkede det til, at tiden var gået i stå. Parasoller, tomme strandstole, bøger og vandflasker var blevet efterladt i stor hast. Længere oppe mod hotellet stod en stor gennemsigtig plasticpose fyldt med madrasser og andet affald fra gerningsstedet. Der kunne stadig anes blodspor på enkelte af strandstolene. Klumpet rødt sand vidnede også om, hvad der var sket kort forinden.

Stranden i Sousse, hvor angrebet fandt sted

Stranden i Sousse, hvor angrebet fandt sted

Vi vendte tilbage til stranden igen om eftermiddag og også dagen efter. Det var en underlig følelse at gå rundt i sandet. Det samme sand som både ofre og terrorist var løbet rundt i mindre end 24 timer før. Tilfældigheder afgjorde på ganske kort tid, hvem der overlevede, og hvem der døde. Vi talte med et ældre britisk ægtepar på hospitalet, der begge var blevet skudt. Kvinden var blevet ramt mellem øjnene, men på mirakuløs vis prellede kuglen af på hendes solbriller og ramte hende i stedet i maven. Begge var ved godt mod og uden for livsfare, selvom det selvfølgelig tager tid at komme sig over.

Indtil videre er 39 døde under angrebet og over 35 sårede. Der ligger bl.a. stadigvæk en 30årig tysk kvinde i koma på hospitalet, der blev skudt i hovedet. De prøver at redde hendes ene ben, der også er skadet. Ifølge lægen vi talte med er hendes tilstand kritisk.

Omkring 30 % af Tunesiens økonomi afhænger af turisme. Angrebet mod Bardo-museet i marts og senest i Sousse har dog sat en effektiv stopper for det. De lokale går en uvis fremtid i møde efter at rejsebureauer på stribe aflyser deres ture til Tunesien. Terroristen har ikke kun dræbt dem han skød, men også med ét taget brødet ud af munden på sine landsmænd.

Afsked med vores to hjælpere Marwen og Ahmed i Tunis lufthavn

Afsked med vores to hjælpere Marwen og Ahmed i Tunis lufthavn