Blog

Her vil jeg blogge uhøjtideligt om stort og småt primært om mit arbejde som fotograf. The blog will only be in Danish. Sorry, but you can always use Google Translate ;-) It might not make sense, but at least it's entertaining.

Et-årsdagen for terrorangrebet i København

I går var det et-årsdagen for terrorangrebet på Krudttønden og den jødiske synagoge i Krystalgade. Finn Nørgaard og Dan Uzan mistede livet. I går gik tusindvis af mennesker i stilhed i optog fra Krudttønden til synagogen. Hele ruten blev lyst op af stearinlys. Tidligere på dagen lagde statsminister Lars Løkke og borgmester Frank Jensen blomster på begge gerningssteder til minde om angrebet og de to, der mistede livet.

Jeg dækkede dagen for Ekstra Bladet og Polfoto.

Da optoget nåede synagogen blev Krystalgade helt fyldt op af mennesker. Gamle som unge. Det er en ny virkelighed danskerne vågnede op til dagen derpå for et år siden. En virkelighed hvor et mindretal forsøger at ødelægge hverdagen for flertallet af danskere, der ønsker at leve fredeligt side om side. Jeg talte med Dan Uzans far undervejs ved fakkeloptoget. Han er forbilledlig i forhold til hvordan, han har håndteret sin søns død. Mordekhai Sergeot Uzan, Dans far, ønsker ikke hævn over sin søn, men ønsker at fordrive ondskab med godhed. Det er iøvrigt Mordekhai i grå jakke, der står til højre for Frank Jensen og Lars Løkke på billedet fra synagogen. Jeg har svært ved at forestille mig, at jeg ville have evnen til at være lige så forbilledlig, hvis jeg oplevede det tab, han har gjort.