Blog

Her vil jeg blogge uhøjtideligt om stort og småt primært om mit arbejde som fotograf. The blog will only be in Danish. Sorry, but you can always use Google Translate ;-) It might not make sense, but at least it's entertaining.

Dronen er lettet :-)

Juli måned har stået i dronens tegn. Jeg har fået indkøbt en DJI Phantom 4 drone, taget dronekursus og fået dispensation hos Trafikstyrelsen. Jeg kan derfor nu lovligt flyve indenfor bymæssig bebyggelse, hvor jeg kan levere både stills og (live-) video. Det er overraskende let at flyve med dronen. Kunsten består i at undgå at flyve ind i forhindringer undervejs, specielt under videooptagelser, hvor der foregår mange ting på samme tid. Det er sjovt og giver mulighed for at se og levere fotos og video fra en anden vinkel end normalt. Som dronepilot ser jeg også pludselig meget anderledes på steder, end jeg gjorde før. De sikkerhedsmæssige regler og varslinger til myndigheder skal overholdes, forhindringer i luften skal helst spottes på forhånd. Vejr og vind er pludselig også en ny faktor, jeg ikke har tænkt så meget over før.

Jeg har i det sidste år gået og tænkt over, hvilken drone jeg skulle købe. Der er mange faktorer, der spiller ind. Både med selve dronen og med kameraet. Der vil altid være tale om et kompromis mellem størrelse, pris og kvalitet. De store droner, hvor det er muligt at montere bl.a. DSLR-kameraer på, koster omkring 50.000 kr. Den flyveklare drone med kamera kommer hurtigt til at stå i ca. 90.000 kr. Fordelen er selvfølgelig både kvaliteten, men også at dronen har indbygget redundans. Dvs. at hvis den ene motor svigter, vil dronen kunne flyve videre. Redundans gør det muligt, at flyve lovligt over mennesker. Ulempen ved den store drone er, udover prisen, at den er stor og ikke særlig let at rejse med. Jeg har valgt DJI Phantom 4, da det er en fin drone at starte med. Den er til at betale og leverer acceptable fotos og video. Allerede nu har jeg haft fordel af dens lille størrelse, bl.a. hvor jeg sendte den op fra fordækket på en lille båd på 6 meter og ved rejser ud i den store verden.

Jeg glæder mig til at kunne vise mere i fremtiden fra dronen. Til at starte med, kan du se på et par af de første billeder her. Der kommer video i en af de næste indlæg på bloggen.